Numer oferty: : 8b736f0f-c593-46d6-be24-1e44bd8e59c8
WARUNKI PRACY i PŁACY
Zakres obowiązków: Prezentowanie menu i udzielanie szczegółowych informacji na temat dań (np. o porcjach, składnikach lub potencjalnych alergenach pokarmowych). Informowanie klientów o specjalnościach dnia. Oferowanie rekomendacji menu na życzenie.
Przyjmowanie dokładnych zamówień na dania i napoje, korzystając z mobilnego systemu zamówień POS. W przypadku serwowania alkoholi - sprawdzanie dowodów osobistych klientów w celu upewnienia się, że spełniają oni minimalne wymagania wiekowe dotyczące spożywania napojów alkoholowych. Przekazywanie szczegółów zamówienia personelowi kuchni. Serwowanie zamówionych dań i napoi. Sprawdzanie czystości i wyglądu naczyń oraz przyborów kuchennych oraz zgłaszanie wszelkich problemów. Utrzymywanie porządku w jadalni. Dostarczanie gościom rachunków i pobieranie płatności. Sprzątanie naczyń ze stołów.
Współpraca z kierownikiem restauracji lub kierownikiem zmiany w celu omówienia specjalności dnia, zmian w menu i specyfikacji usług dla rezerwacji (np. imprez). Przestrzeganie wszystkich odpowiednich przepisów departamentu zdrowia odnośnie higieny i bezpieczeństwa przechowywania produktów. Przestrzeganie prawa dotyczącego serwowania napojów alkoholowych.
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony
Praca tymczasowa oferowana przez agencję: NIE
Liczba godzin pracy w tygodniu: 37.5
Data rozpoczęcia: 12.06.2025
Data zakończenia: 01.09.2025
Wynagrodzenie brutto: od 3 000 EUR
System wynagradzania: Czasowy ze stawką miesięczną
Zawód: kelner*
Zapewnienie wyżywienia: NIE
Zapewnienie zakwaterowania: NIE
Pracodawca pokrywa koszt przejazdu do Polski: NIE
WYMAGANIA
Wymagania konieczne
Wykształcenie:
- zasadnicze branżowe, gastronomiczne, specjalizacja: kelner
Znajomość języków:
- angielski, w mowie - B2 - wyższy średnio zaawansowany, w piśmie - B2 - wyższy średnio zaawansowany
Uprawnienia:
Wymagania pożądane
Znajomość języków:
- norweski, w mowie - B1 - średnio zaawansowany, w piśmie - B1 - średnio zaawansowany
Pozostałe wymagania
Inne wymagania: Wymagane w pracy jako kelner w restauracji – minimum 3 lata.
Wykonywanie pracy z pasją, punktualność, zorganizowanie, umiejętność pracy samodzielnej oraz w grupie, zdolność do pracy pod presją czasu, elastyczność, doskonałe zdolności komunikacyjne i umiejętności społeczne. Kreatywność i zwracanie uwagi na szczegóły, umiejętność pracy samodzielnej i zespołowej, zdolności do szybkiej, systematycznej pracy, również w warunkach stresowych, wiedza i świadomość na temat gospodarki kuchennej, znajomość produktów, pasja do gotowania, dobre zdrowie i kondycja fizyczna.
DANE PRACODAWCY
Pracodawca: Restaurant Sjöloftet
Krótki opis działalności gospodarczej: Restauracja Sjoloftet jest rodzinną restauracją powstałą w 1983 roku, w wyjątkowej lokalizacji, na portowym nabrzeżu w porcie Brevik.
W restauracji serwuje się pizzę podaną na kruchym spodzie pieczonym we własnej piekarni, jak i międzynarodowe potrawy à la carte takie jak; pasty, dania z grilla, owoce morza. Oferują również dania na wynos oraz catering. Restauracja posiada sale bankietowe, konferencyjne, miejsca na zewnątrz oraz pub. Posiada również własną przystań, kiosk, bar z lodami oraz dwa pokoje hotelowe. Brevik jest pięknym małym miasteczkiem położonym 160 km na południowy zachód od stolicy Norwegii Oslo.
Adres www: www.sjoloftet.no
Sposób aplikowania: do doradcy EURES z WUP
Adres: Tel. 85 74 97 235
WUP w Białymstoku,
ul. Pogodna 22
15-354 Białystok
Zobacz na mapie
Język aplikacji: angielski
Wymagane dokumenty: CV ze zdjęciem, list motywacyjny z opisem swoich mocnych i słabych stron w pracy kuchni, minimum 2 referencje, zdjęcia przygotowywanych potraw
Sposób przekazania dokumentów: email: beata.chroscinska@wup.wrotapodlasia.pl – w tytule emaila proszę wpisać - Norwegia – Kelner