Numer oferty:  StPr/25/2789
WARUNKI PRACY i PŁACY
Miejsce pracy:  STAROŁĘCKA 40, 61-361 Poznań, powiat: m. Poznań, woj: wielkopolskie Zobacz na mapie
 
Zakres obowiązków:  przygotowywanie próbek do przeprowadzenia badań chromatograficznych
wykonywanie badań chromatograficznych m.in. z wykorzystaniem technik GC-MS, GC-FID, HPLC-DAD zgodnie z obowiązującymi procedurami,
walidacja i optymalizacja metod badawczych,
prowadzenie zapisów z przeprowadzonych badań,
obsługa i nadzór nad urządzeniami laboratoryjnymi,
wykonywanie prac usługowych oraz badawczo-rozwojowych,
dział w audytach zewnętrznych i wewnętrznych w zakresie obowiązującym na danym stanowisku pracy,
prowadzenie dokumentacji zgodnie z przyjętym systemem zarządzania ISO/IEC 17025,
Rodzaj umowy:  Umowa o pracę na czas określony
Praca tymczasowa oferowana przez agencję:  NIE
Wymiar etatu:  0.5
Liczba godzin pracy w tygodniu:  20.0
Liczba godzin pracy w miesiącu:  80.0
Data rozpoczęcia:  05.11.2025
Wynagrodzenie brutto:  od 3 700 PLN
Opis wynagrodzenia:  brutto
System wynagradzania:  Czasowy ze stawką miesięczną
Zawód:  inżynier technologii żywności
Typ propozycji:  praca stała
Zapewnienie wyżywienia:  NIE
Zapewnienie zakwaterowania:  NIE
Zatrudnienie od zaraz:  NIE
Pracodawca pokrywa koszt przejazdu do Polski:  NIE
WYMAGANIA
Wymagania konieczne
Wykształcenie:
Uprawnienia:
-  zaangażowanie do pracy
-  Biegła znajomość pakietu Office 
-  Doskonałe umiejętności interpersonalne i komunikacji
- doświadczenie zawodowe (wymagany staż - lata: 7)
 
Pozostałe wymagania
Inne wymagania:  Wykształcenie wyższe - Technologia żywności
Umiejętność: zdolność analitycznego myślenia i umiejętność interpretacji uzyskiwanych wyników badań, dobra  organizacja pracy własnej,
Umiejętność: dokładność i precyzja w realizacji badań laboratoryjnych, samodzielność, skrupulatność w realizaci zadań, umiejętność pracy w zespole
Inne : wiedza z zakresu chemii analitycznej i technologii żywności oraz analiza jakościowa i ilościowa surowców i produktów spożywczych w szczególności koncentratów spożywczych(kawy), 
wiedza z zakresu opracowania i walidacji metod badawczych opartych na tech. chromatografii gazowej i cieczowej
doświad. w pracy naukowej z wykorzystaniem tech. chromatograficznych, znajomość syst.zarządz ISO/IEC 17025,
DANE PRACODAWCY
Pracodawca:  Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
NIP:  5250008264
REGON:  000053835
Adres www:  https://www.ibprs.pl
Sposób aplikowania:  bezpośrednio do pracodawcy
Adres:  STAROŁĘCKA 40, 61-361 Poznań, powiat: m. Poznań, woj: wielkopolskie Zobacz na mapie
 
Osoba do kontaktu:  Agnieszka Uścińska
E-mail:  rekrutacja@ibprs.pl
Język aplikacji:  polski
Wymagane dokumenty:  -
Sposób przekazania dokumentów:  Preferowane formy kontaktu: e-mail, poczta, Termin: kontakt mailowy