Serwis Wyszukiwarka ofert pracy na podstawie CBOP - dział praca
Data ważności ogłoszenia: 31 października 2025 (piątek)

Główny specjalista inżynieryjno-techniczny - Poznań, wielkopolskie

Data dodania: 2025-10-20
Dodane przez: Powiatowy Urząd Pracy w Poznaniu
Pracodawca: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
Wymagania niezbędne:
Wykształcenie: wyższe (w tym licencjat)

Numer oferty: StPr/25/2789

WARUNKI PRACY i PŁACY

Miejsce pracy: STAROŁĘCKA 40, 61-361 Poznań, powiat: m. Poznań, woj: wielkopolskie Zobacz na mapie
Zakres obowiązków: przygotowywanie próbek do przeprowadzenia badań chromatograficznych
wykonywanie badań chromatograficznych m.in. z wykorzystaniem technik GC-MS, GC-FID, HPLC-DAD zgodnie z obowiązującymi procedurami,
walidacja i optymalizacja metod badawczych,
prowadzenie zapisów z przeprowadzonych badań,
obsługa i nadzór nad urządzeniami laboratoryjnymi,
wykonywanie prac usługowych oraz badawczo-rozwojowych,
dział w audytach zewnętrznych i wewnętrznych w zakresie obowiązującym na danym stanowisku pracy,
prowadzenie dokumentacji zgodnie z przyjętym systemem zarządzania ISO/IEC 17025,
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony
Praca tymczasowa oferowana przez agencję: NIE
Wymiar etatu: 0.5
Liczba godzin pracy w tygodniu: 20.0
Liczba godzin pracy w miesiącu: 80.0
Data rozpoczęcia: 05.11.2025
Wynagrodzenie brutto: od 3 700 PLN
Opis wynagrodzenia: brutto
System wynagradzania: Czasowy ze stawką miesięczną
Zawód: inżynier technologii żywności
Typ propozycji: praca stała
Zapewnienie wyżywienia: NIE
Zapewnienie zakwaterowania: NIE
Zatrudnienie od zaraz: NIE
Pracodawca pokrywa koszt przejazdu do Polski: NIE

WYMAGANIA

Wymagania konieczne

Wykształcenie:
  • wyższe (w tym licencjat)
Uprawnienia:
  • zaangażowanie do pracy
  • Biegła znajomość pakietu Office
  • Doskonałe umiejętności interpersonalne i komunikacji
  • doświadczenie zawodowe (wymagany staż - lata: 7)

Pozostałe wymagania

Inne wymagania: Wykształcenie wyższe - Technologia żywności
Umiejętność: zdolność analitycznego myślenia i umiejętność interpretacji uzyskiwanych wyników badań, dobra organizacja pracy własnej,
Umiejętność: dokładność i precyzja w realizacji badań laboratoryjnych, samodzielność, skrupulatność w realizaci zadań, umiejętność pracy w zespole
Inne : wiedza z zakresu chemii analitycznej i technologii żywności oraz analiza jakościowa i ilościowa surowców i produktów spożywczych w szczególności koncentratów spożywczych(kawy),
wiedza z zakresu opracowania i walidacji metod badawczych opartych na tech. chromatografii gazowej i cieczowej
doświad. w pracy naukowej z wykorzystaniem tech. chromatograficznych, znajomość syst.zarządz ISO/IEC 17025,

DANE PRACODAWCY

Pracodawca: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
NIP: 5250008264
REGON: 000053835
Adres www: https://www.ibprs.pl
Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy
Adres: STAROŁĘCKA 40, 61-361 Poznań, powiat: m. Poznań, woj: wielkopolskie Zobacz na mapie
Osoba do kontaktu: Agnieszka Uścińska
E-mail: rekrutacja@ibprs.pl
Język aplikacji: polski
Wymagane dokumenty: -
Sposób przekazania dokumentów: Preferowane formy kontaktu: e-mail, poczta, Termin: kontakt mailowy

opublikowano: 2025-10-21
ostatnia aktualizacja: 2025-10-30
Komentarze
Polityka Prywatności