Numer oferty: StPr/25/0976
WARUNKI PRACY i PŁACY
Miejsce pracy: 1 MAJA 15, 28-100 Busko-Zdrój, powiat: buski, woj: świętokrzyskie Zobacz na mapie
Zakres obowiązków: Przygotowywanie sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej, tj.: przygotowanie (polerowanie) sztućców, szkła, porcelany oraz naczyń do wydawania potraw i napojów, nakrywanie stołów do konsumpcji z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia oraz z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (np. kompozycje kwiatowe);
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na okres próbny
Praca tymczasowa oferowana przez agencję: NIE
Wymiar etatu: 1.0
Liczba godzin pracy w tygodniu: 40.0
Liczba godzin pracy w miesiącu: 160.0
Data rozpoczęcia: 14.04.2025
Wynagrodzenie brutto: od 4 666 PLN
Opis wynagrodzenia: Wymiar czasu pracy 35/40 godzin tygodniowo.
Godziny pracy 8.00-15.00
System wynagradzania: Czasowy ze stawką miesięczną
Zawód: kelner*
Zapewnienie wyżywienia: NIE
Zapewnienie zakwaterowania: NIE
Zatrudnienie od zaraz: NIE
Pracodawca pokrywa koszt przejazdu do Polski: NIE
WYMAGANIA
Wymagania pożądane
Wykształcenie:
Pozostałe wymagania
Inne wymagania: Wymagania; orzeczenie o stopniu niepełnosprawności.
Zakres obowiązków;Ogólny zakres obowiązków:
-przygotowywanie sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej, tj.: przygotowanie (polerowanie) sztućców, szkła, porcelany oraz naczyń do wydawania potraw i napojów, nakrywanie stołów do konsumpcji z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia oraz z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (np. kompozycje kwiatowe);
udzielanie konsumentowi informacji dotyczących jadłospisów, wartości odżywczych potraw i technologii ich przyrządzania;
doradzanie konsumentowi odpowiedniego asortymentu potraw i napojów w zależności od wymagań dietetycznych, przyzwyczajeń i specyfiki kuchni (regionalna, staropolska, innych narodów);
przyjmowanie i rejestrowanie zamówień konsumenckich;
pobieranie potraw i napojów z kuchni i bufetów oraz ocenianie ich dekoracji i estetyki;
serwowanie potraw i napojów;
sporządzanie lub wykańczanie potraw w obecności konsumenta (tranżerowanie mięsa, filetowanie ryb, grillowanie potraw, flambirowanie zakąsek i deserów, sporządzanie zakąsek gorących i zimnych oraz ich doprawianie, sporządzanie i serwowanie koktajli bezalkoholowych i alkoholowych);
posługiwanie się narzędziami i przyrządami typu: tace, wózki kelnerskie do serwowania potraw, przyrządy do otwierania puszek i butelek, sztućce do serwowania potraw;
obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w części handlowej zakładu gastronomicznego, np.: elektronicznych kas kelnerskich, kalkulatorów, komputerów, kostkarek do lodu;
zmiana nakryć i obrusów w obecności konsumenta;
sprzątanie ze stołów z zachowaniem odpowiedniej kolejności i warunków higienicznych;
inkasowanie należności, rozliczanie z pobranych potraw i napojów oraz dziennego utargu;
utrzymywanie porządku na stanowisku pracy oraz przestrzeganie zasad bhp, ppoż. i sanitarno-higienicznych;
obsługiwanie uczestników przyjęć okolicznościowych z uwzględnieniem obowiązujących zasad nakrywania stołów, rozsadzania gości, pierwszeństwa obsługi
Pracodawca gwarantuje transport lub zwrot kosztów dojazdu do pracy.
DANE PRACODAWCY
Pracodawca: FUNDACJA BUSKIE UZDROWISKO
NIP: 6551990266
REGON: 54064322800000
Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy
Adres: FELIKSA RZEWUSKIEGO 1, 28-100 Busko-Zdrój, powiat: buski, woj: świętokrzyskie Zobacz na mapie
Nr telefonu: 41 41 370-33-30
Język aplikacji: polski
Wymagane dokumenty: cv
Sposób przekazania dokumentów: Preferowane formy kontaktu: telefon, inny - Wskazany kontakt email; zaz@ubz.pl lub telefoniczny; 41 370-33-30